Обучение на пилоти NPPL(M) - A

Масово налаганото мнение е, че курсът за пилот е скъпо и почти невъзможно начинание. Е това вече не е така. Всеки може да стане пилот и да придобие лиценз NPPL(M) - A и да лети за удоволствие. Сбъднете мечтата си сега!

Курс за пилот на ултралек самолет

Придобиване на лиценз NPPL(M)-A

Как протича обучението за пилот и какви документи са необходими:

Пилотски Лиценз NPPL
Теоретично Обучение
Летателно Обучение
Изпити
Необходими документи
Заявление за обучение
Договор за обучение.
Медицинска декларация
Изисквания
Обучаемите трябва да са завършили средно образование, да имат валидно свидетелство за медицинска годност. До първи самостоятелен полет по време на обучението може да бъде допуснат кандидат, навършил 16-годишна възраст. Кандидатите за издаване на NPPL(M)-А трябва да са навършили 17 години.
Предимства на NPPL(M) - A

Дава право да пилотирате ултралеки самолети

Ултралекия самолет е летателен апарат с максимална излетна маса 472.5 кг. В този клас са представени самолети от учебнотренировъчни до много по-скоростни и маневрени и всички те се пилотират само с един лиценз. Не е нужно да се придобива правоспособност за различните модели. Освен това поддържането на летателна годност на тези машини е изцяло ваша отговорност и съответно няма разходи за технически инспекции.

Облекчена процедура за представяне на медицинско свидетелство

Вместо сертификат за медицинска годност, ще можете да летите само като представите подписана от вас и личния ви лекар декларация за здравословното ви състояние. Валидността на декларацията е до 45-я ви рожден ден, след това – за 5 години до 60-я ви рожден ден, а после – за 1 година. Следователно – не е нужно да се явявате в КАМО, където ще загубите няколкостотин лева и два работни дена.

Облекчена процедура за обучение

За да получите пилотски лиценз ще се обучавате от оторизиран от ГД ГВА инструктор, но не задължително в Авиационен учебен център, както досега – и това ще намали разходите ви за обучение драстично.

Облекчена процедура за изпълнен нальот

Изискванията за изпълнен нальот за потвърждаване на класната ви квалификация, която си остава пак 2 години, ще са значително по-облекчени.

Други

Ще можете да излитате и кацате на подходящи за целта места, но значително отличаващи се от съществуващите в момента понятия “летище” и “летателна площадка” – и това ще доведе до легалното съществуване на много повече места за излитане и кацане.

Ще летите по правилата за визуални полети в неконтролираното въздушно пространство на България (class G) без да пускате “полетен план”.

Всички права запазени Летене БГ 2020 | Уеб дизайн DualM Studio